Uznemirujući video: Kako tuku učenika u razredu, dok većina drugih samo posmatraju (FOTO-VIDEO)

Vršnjačko nasilje
Nedavno smo pisali o vršnjačkom nasilju nad učenicima koje se desilo u jednoj od srednjih škola u Cazinu, kao i o reakciji Uprave škole.

 

Međutim, slična dešavanja su zabilježena i u drugim školama na području USK.

Na društvenim mrežama se može vidjeti snimak na kojem jedan učenik fizički napada drugog, dok drugi učenik snima cijelo dešavanje a ostali ne poduzimaju ništa osim što smijehom odobravaju ovakav čin. Navodno se ovaj nemili događaj desio u Velikoj Kladuši, u jednoj od tamošnjih škola.

Stiče se dojam da je vršnjačko nasilje u porastu i pored epidemioloških mjera gdje je smanjen broj učenika koji smije boraviti u zatvorenom prostoru.

Ukoliko neko poznaje identitet aktera ovog dešavanja važno bi bilo da građani prijavljuju ovakve slučajeve nadležnim institucijama, a u svrhu sprečavanja i prevencije ovakvih događaja nadalje.

Dosadašnja praksa koja se provodila u cilju animiranja građana, sudionika školskih procesa pa i samih učenika i uposlenika škola nije dala željene rezultate što bi u konačnici moralo rezultirati ozbiljnijim i adekvatnijim mjerama kako bi se ovo društveno neprihvatljivo ponašanje svelo na minimum ili u potpunosti iskorjenilo.

 

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE