Varali na lažnim rezultatima namještenih utakmica i "zaradili" 300.000 KM

asd
Sedmorka se tereti da je u periodu od tri godine prevarila više osoba

Trebinjskom Tužilaštvu podnesene su prijave protiv sedam osoba osumnjičenih da su od 2017. do ove godine lažnim rezultatima namještenih utakmica prevarile više osoba za ukupno 300.000 KM.

Lažni rezultati
Kako saznajemo, prijavljeni su Nedeljko Radanović (30), njegov brat Njegoš Radanović (28), Predrag Mandić (30) i njegova majka Nerandža Mandić (57), supruga jednog od osumnjičenih Nikolina Živčić (31) i Goran Crnogorac (31), svi iz Foče, te Slobodan Antunović (35) iz Rogatice. U prijavi se, saznajemo, navodi da su u tom periodu osumnjičeni počinili krivična djela prevara i pranje novca.
- Samo od jedne osobe koja je nastanjena u Njemačkoj iznudili su 60.000 eura. Nikolina Živčić i Nerandža Mandić podizale su u bankama nezakonito zarađen novac, dok su ostali žrtvu dovodili u zabludu. Pri tome su joj prijetili i iznuđivali novac. Nedeljko Radanović i Predrag Mandić su oštećenom putem društvenih mreža i telefona slali lažne rezultate o namještenim utakmicama. U zamjenu za dobit od njega su tražili da im uplati određeni iznos, rekao nam je izvor blizak policiji, koji dodaje da je žrtva osumnjičenima plaćala najprije po 100 do 150, a zatim i po 1.000 do 2.000 eura za navodno naštimane rezultate.

Poziv policiji
Oštećeni je ubrzo uvidio da od dobitka neće biti ništa pa je odlučio da prestane da daje novac osumnjičenima koji su tada počeli da prijete da će ga ubiti.
Kada više nije mogao da trpi, oštećeni je pozvao policiju i sve prijavio. Podsjetimo, osumnjičeni su otkriveni i uhapšeni u akciji Dojava.