Vasković objavio detalje pokušaja ubistva u Šekovićima

Slobodan Vasiljević, kojeg su sinoć oko ponoći pokušali likidirati u Šekovićima, još uvijek se nalazi prikopčan na aparatima za disanje i potpuno je neizvjesno kako će se njegova borba za život okončati.

“Ništa vam više ne možemo reći”, kazali su mi u UKC Tuzla, gdje se Vasiljević nalazi na liječenju, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Nebojša Vukanović ranije je objavio da je noćas – oko ponoći u Šekovićima, u blizini saborne crkve, pretučen Slobodan Vasiljević iz Vlasenice, te da je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede glave i ekstremiteta opasne po život, prenosi Fokus.

„Slobodan je bio sam kada su ga napala četvorica razbojnika ispred crkve u Šekovićima. Izašli su iz vozila, i napali ga metalnim palicama, pretukle ga po glavi, tijelu, nogama i rukama, i ostavile ga da leži na ulici nepomičan. Slobodan je zadobio teške tjelesne povrede, ima frakturu lobanje i otvoren prelom potkoljenice, i smješten je u KBC Tuzla, priključen je na aparate za disanje i ljekari se bore za njegov život“, saopšteno je Vukanoviću.

Stefan Garić, Miljan Milić, vozač u AD “Boksit” Milići, Nebojša Petković, takođe uposlen u AD “Boksit” i Stefan Radovanović uhapšeni su za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Šekovića, objavio je Vasković.

Iz PU Zvornik, koja je pohapsila navedene, saopšteno je da je u toku kriminalistička obrada uhapšenih.

Ovo nije prvi pokušaj napada na Vasiljevića – do sada je u nekoliko navrata uspio da izbjegne masakriranje, prijavio je te pokušaje napada PU Zvornik, ali je očito da ništa nije urodilo plodom.

Napadači na Slobodana Vasiljevića dovezli su se u Šekoviće automobilom Golf 2, tvrdi se.

Vasiljević je izišao iz Parohijskog doma, kada su ga napadači, koji još uvijek nisu identifikovani, zaskočili.

Čekali su ga u neposrednoj blizini Parohijskog doma, gdje se održavalo Lovačko veče.

Nema dileme da je i u Parohijskom domu bio član grupe koja je pokušala da likvidira Vasiljevića, jer je napadnut odmah nakon što je napustio tu zgradu.

Vasiljević je zadobio, prema poslednjim saznanjima, frakturu lobanje, napukla mu je čeona kost, a pojavilo se i untrašnje krvarenje u glavi.

Vasiljeviću je slomljena i potkoljenica; Ostali vitalni organi su u redu, ali su najveći problem teške povrede glave koje su mu nanesene sa namjerom da ga se usmrti, zaključuje Vasković.