Vaspitačica u Kotor Varošu natjerala dva gola 5-godišnjaka da čiste toalet

Home

Vaspitačica u Kotor Varošu natjerala dva gola 5-godišnjaka da čiste toalet


Vaspitačica u vrtiću “Larisa Šugić” u Kotor Varošu natjerala je dva petogodišnjaka da goli čiste toalet, nakon što su mokrili pored wc šolje.

Ispričao je to Glasu Srpske Dragan Đekanović, otac jednog od dječaka koji su kažnjeni, kazavši da su on i supruga za ovaj slučaj saznali kada im je sin po povratku kući ispričao kako je bio kažnjen.

“Rekao je da su on i drugar mokrili pored wc šolje i da ih je vaspitačica skinula i natjerala da goli čiste što su uprljali. Da li su djeca to namjerno učinila ili je bilo slučajno, ne znam, ali nije u redu da golim rukama, bez odjeće čiste toalet. Mogli su da pokupe bakterije, ruke im nisu oprali nakon toga, niti obukli čistu odjeću. To je ponižavanje djece”, rekao je Đekanović i dodao da ih o ovom događaju niko iz vrtića nije obavijestio.

Ističe da su direktor vrtića Mleden Tepić, vaspitačica Slavica Lujić na njegov zahtjev za objasne opravdanost kazne koju je njihov sin dobio, potvrdili priču mališana. Đekanović dodaje da ga je iznenadilo to što su oboje tvrdili da je tjeranje djece da čiste toalet normalan vaspitni postupak. Tepić je juče na pitanje novinara rekao da nema tu šta da komentariše.

 

(Izvor: radiosarajevo)

Tagovi
Objavio: Pet, 29/09/2017 - 13:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top