Vatrogasci imali dvije intervencije u protekla 24 sata

.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 53 pacijenata, od kojih je troje upućeno na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni su bili dr. Abdullah Fazlić, dr. Samra Alibegić i dr. Valbona Mahmutović.

Službenici Policijske stanice bilježe nešto mirniji period, dok su velikokladuški vatrogasci imali dvije intervencije na požarima koji su zahvatili njivu u naselju Glavica i nisko rastinje u naselju Dolovi.

Kako jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog prvog dana vikenda bez problema u isporuci električne energije.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, dok iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Biometeorološke prilike bit će relativno povoljne, a opća slika, sa više svježine ljepša u prijepodnevnim satima. Usljed nadolazeće promjene vremena i strujanja toplijeg zraka, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati, pri tome je preporučljivo umanjiti aktivnosti, osobito u drugom dijelu dana. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolje, promjena raspoloženja, u noći problemi sa snom.