Vatrogasci imali hitnu intervenciju u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 26 pacijenata. Dežurne doktorice Arnela Čokić i Ajla Husić na dalje liječenje uputili su dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci intervenisali su u tri navrata gdje su uklanjali srušeno drvo koje je blokiralo putne pravce. Kako informiše dežurni Okanović, intervenisali su u Bečićima – Podzvizd, Glinici – Poljana i Rizvići – Klupe gdje je došlo do rušenja stabla na put.

Kako nas informišu ovog jutra iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez električne energije je nekoliko domaćinstava u Vejincu i Mekanovićima, izlaz prema Mašinovićima. Ekipe su na terenu i rade na ponovnom uspostavljanju snabdijevanja električnom energijom.

Iz Komunalija jutros ističu da se odvoz komunalnog otpada odvija prema planu, a da su putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta prohodni. Iz ViK-a informišu da se bez problema odvija isporuka pitkom vodom.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. U jutarnjim satima vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Kao i svakog jutra, iz BIHAMK-a  savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. „Svi putevi i ulice I, II i III prioriteta u nasem gradu su prohodni i na istim je omogućeno saobraćanje vozilima“, informišu iz Komunalija. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima, ponajviše astmatičarima i osobama sa ishemijskim problemima, uzrokovaće poteškoće, izraženije u hladnijim prijepodnevnim satima. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje. Negativni uticaj vremenskih prilika biće slabije izražen u Hercegovini, gdje će uz manju naoblaku biti toplije i ugodnije.

Obrazovanje je ljudsko pravo, javno dobro i javna odgovornost. Generalna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 24. januar kao Međunarodni dan obrazovanja, u proslavi uloge obrazovanja za mir i razvoj.