Specijalist ginekolog Taib Delić na skupu za trudnice govorio o važnosti pravilne ishrane

Koliko je ishrana u trudnoći važna za trudnicu i za bebu, na edukativnom druženje za trudnice ''Naše putovanje počinje'' održanom u Sarajevu, govorio je prim. dr. Taib Delić, specijalist ginekolog, direktor Poliklinike Sunce-Agram, gdje je i održana edukacija.

Istakao je kako je organiziranje ovakvih skupova itekako bitno za buduće mame. Napomenuo je kako je važno da svaka trudnica bude upoznata koje su to namirnice korisne, a koje ne. Više od stotinu prisutnih trudnica aktivno je učestvovalo u njegovoj prezentaciji, te korisnim informacijama. Pored doktora Delića, govorila je i prim. dr. Aida Zujović-Ajanović. Navela je da je bitno da trudnice komuniciraju, razmjenju iskustva, te da putem ovakvih skupova dođu do pravovremenih i tačnih informacija.  Ono što je posebno bitno definirati trudnicama je važnost oralne higijene u trudnoći, smatra prof. dr. Amila Zukanović, koja je i govorila o ovoj temi.

Edukativno druženje s trudnicama ''Naše putovanje počinje'' je projekat koji je u BiH izazvao ogromnu zainteresovanost. Naime, učešće na edukaciji je besplatno, a ista sadrži zanimljiva i korisna predavanja i prezentacije. Stručnjaci i doktori govore o različitim temama koje su bitne za trudnicu, bebu, i njihovo zdravlje. Trudnice s druge strane imaju mogućnost direktne komunikacije i interakacije kroz pitanja, prijedloge, sugestije i slično.

 

Image

Sala u Poliklinici Sunce Agram u Sarajevu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Pored edukatvnih predavanja, predstavljeni su proizvodi sponzora i partnera druženja, a svaka trudnica dobila je i vrijedne poklon pakate. Također, dodijeljena je i glavna nagrada.

''Sve pohvale organizatorima! Bilo je predivno, jako edukativno i zanimljivo. Svakako, zahvaljujemo se i na poklonima! Voljela bih da nastavite sa istom praksom, kako bi i buduće generacije trudnica imale priliku iskusti ono sto smo mi doživjele u Sarajevu'', samo je jedan od komentara upućen organizatorima. Inače, organizator edukacije je mostarska kompanija Sfera, u saradnji s poliklinikama. Pored vrijednih poklona, svaka trudnica je dobila časopis Roditelj, jedini specijalizirani časopis za uspješan odgoj djece u BiH, čiji je izdavač upravo Sfera.

''Kroz realizaciju časopisa i edukacija, cilj nam je pomoći trudnicama i mladim mamama,olakšati im sa korisnim savjetima i preporukama, te im ponuditi mogunost komunikacije i stjecanja novih znanja i iskustava. Posebno nam je drago što su trudnice prepoznale važnost ovakvih skupova i hvala im na riječima podrške. Mi svakako nastavljamo sa realizacijom projekta'', poručili su organizatori.

Sponzori druženja su: Pampers, Nifty, Biassco sa proizvodom Curaprox, Euromand sa proizvodom Aptamil, A-Twin sa proizvodom Child Life, Ewopharma sa proizvodom Biogaia, Berlin-Chemie sa proizvodom Anaftin Baby, Espumisan L i Lioton 1000,  te Tosama.

Partneri: Medimpex sa proizvodima Mollers, Džajić commerce sa proizvodom Hamanek, Nectar sa brendom Frutek, Pharma S, te Nobel.

Naredno druženje je zakazano za 12. decembar, 2018. godine, u Banja Luci. Inače, druženje se organizira svaki mjesec, kvartalno po gradovima, Mostar, Sarajevo, Banja Luka.