Nikad prežaljen i nikad zaboravljen: Već četiri godine s nama nije Ferid Lulić

Danas, 23. januara 2019. godine, navršavaju se pune četiri godine otkako s nama nije Ferid Lulić, tadašnji predsjednik Mjesne zajednice Krivaja, zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, član stranke A-SDA.

Naime, rahmetli Lulić smrtno je stradao u 44-toj godini života u teškoj saobraćajnoj nesreći na Maloj Lisi, kada je na njega, kao pješaka, naišao automobil, koji ga je oborio, nakon čega je na putu do bolnice preminuo od zadobivenih povreda.

Svog nikad zaboravljenog predsjednika prisjetili su se i mještani Mjesne zajednica Krivaja prigodnom objavom na Facebook stranici Omladinska Organizacija Tržačka Platnica.

Image

"Ukratko: Rahmetli Ferid je bio čovjek kojeg su svi voljeli, i on je volio sve nas.

Kao predsjednik MZ Krivaja zalagao se za našu zajednicu i svakog od nas, kad god je to bilo potrebno, i zaista nam fali njegova humanost, energija, vedrina, da uđemo u trgovinu kod Ferida pa se lijepo napričamo, našalimo i ako imamo neki problem, njemu ga ispričamo, a on bih nas sve saslušao i razveselio na samo njemu svojstven način.

Predsjedniče, tvoji Krivajčani te nikada zaboraviti neće, nastavit ćemo tamo gdje si ti stao a to je: 'Da gradimo našu zajednicu na temeljima sloge, poštenja, zajedništva, humanosti, kao i međusobnog poštovanja i pomaganja jedni drugima onako kako si nas ti učio.'

Neka ti je vječni rahmet, predsjedniče, da ti Uzvišeni Allah podari lijepi džennet, a tvojoj porodici sabur", poručuju.