Večeras nastupa Nova hidžretska godina- centralna manifestacija u Donjoj Koprivni

-

Nova 1443. hidžretska godina nastupa večeras, nedjelja, 8.8.2021. godine iza akšam-namaza.

Centralna svečanost Muftijstva bihaćkog će se održati u džematu Donja Koprivna, Medžlis IZ Cazin, iza akšam namaza, a proučit će se mevlud povodom 30 godina od otvorenja džamije u ovom džematu.

 

Svoju besjedu ovim povodom će održati muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Programi će biti realizovani i u ostalim medžlisima shodno programu rada ovih ustanova (Bihać - Gradska džamija, Sanski Most - džemat Zdena, Velika Kladuša - Gradska džamija, Bužim - Gradska džamija). Ovom prilikom objavljujemo i novogodišnju čestitku muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića: Hidžra je svevremeni koncept života svakog vjernika.

Hidžra je napuštanje svega onoga što nije prikladno čovjeku. Hidžra je i pristupanje dobru ma gdje ono bilo i gdje god se nalazilo. Naučila nas je da su suosjećajnost i razumijevanje među ljudima vrijednosti koje traju od nastanka svijeta do Kijametskog dana, kao što nas je naučila da ljudska zloba jednih prema drugima i izazivanje konflikta među ljudima nemaju budućnost i ostaju crnim slovima zapisani kao sramota i propast za one koji su bili protagonisti takvih poimanja.

U nedjelju, 8.8.2021. godine, iza akšam-namaza nastupa nova 1443. hidžretska godina. Svim muslimanima želim da hidžranske poruke usvoje kao način života, da žive u slozi i miru, da privređuju i grade, da kreiraju nove vrijednosti i budu aktivni sudionici pozitivnih procesa u društvima u kojima žive.

Neka zdravlje, porodični sklad i sreća obaspu svakog čovjeka i neka nam ova hidžretska godina bude blagoslovljena i da Gospodar bude zadovoljan s nama i onim što radimo. Želimo vam sretnu, berićetnu i hajirli Novu 1443. hidžretsku godinu.”- stoji u čestitci muftije Kudića.

.