VIDEO: Večeras u Cazinu promocija romana o ljubavi cazinske autorice Kadife Tahirović

Kadifa
Kadifa Tahirović Murajčić je spisateljica iz Cazina, koja iza sebe ima bogat književni opus.

Njene knjige odlikuju se različitom tematikom, a na policama svoje kućne biblioteke možda već imate njenu ‘Vječnu ljubav, zbirku poezije ‘Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin’, ‘Kad ljubav zakasni’, ‘Nijemi krik’, ‘Nevjesta iz polja lavande’…

U prilogu donosimo jučerašnje gostovanje naše spisateljice u emisiji Dnevna doza zabave na RTV USK. Pogledajte klikom.

Tahirović Murajčić danas, 17. juna, će u rodnom gradu imati promociju svoje šeste knjige, a četvrtog romana pod nazivom ‘Proljeće njihove jeseni’. Ovo je ujedno i prvi kulturni događaj u Cazinu od kada je počela pandemija korona virusa.

Roman sa upečatljivim naslovom je ljubavne tematike, a kako autorica otkriva, priča je to o stvarnoj snagi prave ljubavi koji će vam, između ostalog, dokazati da i muškarci itekako umiju da vole.

Promocija knjige ‘Proljeće njihove jeseni’ održat će se večeras u velikoj sali Kulturnog centra Cazin sa početkom u 19:00 sati.

Promotori su mr. Zuhra Hadžipašić, prof. Elma Mahmutović, dok je mjesto moderatora pripalo mr. Gorici Bukvić. Ovaj književni događaj učinit će još posebnijim talentirana Ena Đuzelić na gitari te Belkisa Arapović koja će publici čitati odlomke iz romana.