Velika akcija policije, uhapšeno 16 osoba u BiH (VIDEO)

Akcija

U policijskoj akciji u Bijeljini uhapšeno je 16 članova međunarodne kriminalne grupe, među kojima je 14 državljana BiH, državljanin Slovenije i žena koja je državljanin Srbije, rekao je novinarima načelnik bijeljinske Policijske uprave Žarko Ćosić.

Inicijali osoba koje su uhapšene sinoć u vikendici u semberskom naselju Suvo Polje su A. G, P. S, Ž. S, R. S, R. D, S. S, S.P, D. P, Z. Ć, V. K, S. M, M. T, E. H, Ž. V, državljani BiH, državljanin Slovenije A. B. i T. M. koja je državljanin Srbije.

Prilikom pretresanja objekta, osoba i vozila koja koriste ove osobe pronađeno je i privremeno oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina i devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra i jedan gasni pištolj, tri pancira i više od 20.000 KM u raznim valutama.

U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom, a uhapšeni se dovode u vezu sa krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i krivičnog djela navođenje na prostituciju.

Pretresanje je izvršeno s ciljem sprečavanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, oružja i prostitucije, a u vikendici je zatečeno 35 kriminogenih lica, 26 muškaraca i devet žena.

Akciju su izveli pripadnici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, prema naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.