Velika akcija SIPA-e: Pretresi u tri grada, uhapšene četiri osobe

.
Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje su kriminalistički obrađena i ispitana u svojstvu osumnjičenog

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su na području Sarajeva, Goražda i Bosanske Gradiške, u okviru operativne akcije "Istok-Rav" pretresli četiri stambena objekta i pokretne stvari i slobode lišili četiri lica.

Krijumčarenje migranata 

Kako je saopćeno iz SIPA-e, operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i to "Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela" "Krijumčarenje migranata" i "Krijumčarenje ljudi".

- Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, gdje su kriminalistički obrađena i ispitana u svojstvu osumnjičenog nakon čega su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine otpuštena da se brane sa slobode -  navedeno je iz SIPA-e.

Oduzeta četiri vozila

Dodali su da su otkrivena i privremeno oduzeta četiri putnička motorna vozila koja su korištena za krijumčarenje ljudi, manja količina materije koja asocira na opojnu drogu, određena dokumentacija kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Bosansko podrinjskog kantona - dodaju iz SIPA-e.

Foto: Facebook