Velika Kladuša: 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira i 2 saobraćajne nezgode u protekla 24 sata

.
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

Od 09:00 do 16:00 sati trafopodručja: Marjanovac 1 i 2

Vodosnabdijevanje ovog jutra je uredno, informišu iz „ViK-a“.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 40 pacijenata. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Mustafa Hodžić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira i 2 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci imali su mirna 24h bez intervencija.

Snimak jučerašnje 10. redovne sjednice Općinskog vijeća emitovaćemo u našem programu danas od 9:15h.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je poledica u jutarnjim satima moguća na dionicama u višim predjelima. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u Hercegovini, na jugozapadu i jugoistoku Bosne. Poslije podne ili tokom noći lokalno i povremeno slaba kiša u većem dijelu zemlje. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na jugu do 19 stepeni.

Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, postepeno će otopliti. Opća slika će, uz više temperature zraka, u drugom dijelu dana biti ljepša na jugu zemlje. U Bosni djelimično stabilnije, pri tome uz naoblaku i slabije padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši za 20. dan ramazana je u 19:55h.