Velika Kladuša: 90 pacijenata potražilo pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja i dvije intervencije vatrogasaca

.

U proteklom periodu, 90 pacijenata potražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša od kojih je jedan pacijent upućen na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurni doktori bili su Samra Alibegić, Abdulah Fazlić i Kenan Dautović.

Policijski službenici bilježe miran period, dok su velikokladuški vatrogasci imali dvije intervencije. Kako informiše dežurni Kapić, u prvoj su spašavali nesretnog psa koji je upao u majdan firme „Velić Beton“ u Šiljkovači, dok su u drugoj intervenisali na požaru koji je zahvatio šumu u naselju Jablan.

Iz Elektrodistribucije Velika Kladuša ovog jutra nam javljaju da je isporuka električne energije stabilna.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Maljevac – Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Ponegdje na jugu uz kišu mogući su i pljuskovi sa gmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opća slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.