Velika Kladuša: Biometeorološka prognoza je loša

servisne informacije
Nove servisne informacije.

 

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zdravstvenu zaštitu pružila je za 67 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Ajla Husić i Amra Zulć koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

– Službenici Policijske stanice i velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez zabilježenih incidenata, saobraćajnih nezgoda i intervencija.

– Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

– Kolovoz je jutros mjestimično mokar i klizav, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Iz BIHAMK-a vozače upozoravaju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

 – Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine uglavnom na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne u većem dijelu naše zemlje. U večernjim satima padavine uglavnom u Hercegovini, na jugozapadu i ponegdje na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

 – Biometeorološka prognoza je loša. Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba će uzrokovati tegobe poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, nesanice. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od pretjeranih aktivnosti. Opća slika, usljed izraženije nestabilnosti, biće lošija u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a do kraja dana pogoršaće se u cijeloj zemlji.

– Svjetski dan farmaceuta obilježava se svake godine  25. septembra. Farmaceuti na taj datum promoviraju svoju ulogu u kontinuiranom poboljšavanju općeg zdravlja u cijelom svijetu.