Velika Kladuša: čak tri saobraćajne nezgode

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

– Dežurni doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić obavili su pregled 66 pacijenata u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Jedan pacijent upućen je na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

– Prema izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirane su tri saobraćajne nezgode, U jednoj nezgodi jednoi lice je zadobilo povrede. Javni red i mir narušen je dvaput, a krivičnih djela nije bilo.

– Vatrogasci su imali jednu intervenciju na gašenju šumskog požara u mjestu Vehabski križ, saznajemo od dežurnog Kapića. Intervencija je trajala od 21:30 do 22:15h.

– Elektronapajanje ja stabilno, saznajemo iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

– Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema utvrđenom rasporedu.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Jutarnji sati će biti ugodniji i sa više svježine, poslije podne bi vrućina i sparno vrijeme mogli kod osjetljivih osoba uzrokovati tegobe poput nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Usljed manjka svježine u noći, za očekivati je probleme sa snom. Poželjno je djelimično reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Stanje na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla nepotrebna i rizična preticanja.

Na putevima na kojima se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija koju je neophodno poštivati.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraća su čekanja na izlazu iz BiH.