Velika Kladuša: Četiri intervencije policijske stanice

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 50 pacijenata. Dežurne doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević na dalje liječenje u KB Bihać uputile su dvoje pacijenata.

Jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U jednoj saobraćajnoj nezgodi, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede, dok je u ostalima  pričinjena materijalna šteta. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas će vršiti čišćenje rigola i slivnika na lokaciji od stare autobusne stanice do restorana Hamm. Radovi će se odvijati u vremenskom periodu od 08:00 do 15:00 sati.

Prema jutros dostupnim informacijama, isporuka pitke vode i električne energije je uredna, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da u jutarnjim satima (oko 08:00 sati) iz Bihaća kreće biciklistički memorijalni maraton „Bihać-Srebrenica 2022“, a oko 11 sati i Supermaraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti, je u večernjim satima (oko 19:00 sati). Upućen je i apel vozačima koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Lokalno intenzivnije padavine u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina u Hercegovini. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

Mada će se vremenske prilike pogoršati, niže temperature zraka koje neće suviše oscilirati, ugodno će djelovati na većinu populacije. Moguće su povremene tegobe kod osjetljivih osoba, pretežno zbog povećane naoblake, padavina i mjestimično tmurnog vremena. Opća slika će većim dijelom dana biti lošija u Bosni, u Hecegovini će se popraviti u poslijepodnevnim satima.