Velika Kladuša: Četiri saobraćajne nesreće i nepovoljna biometeorološka prognoza

servisne info

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima Mrcelji 1 i 2 i Čelinja. Prekid će trajati od 08:00 do 15:00 sati.

50 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurni doktori bili su Indira Bukvarević i Aida Dedić koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

Četiri saobraćajne nezgode evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas će u u vremenu od 13 do 14 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas će u jutarnjim satima u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini padavina, uglavnom, u večernjim satima. U većem dijelu Bosne je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra. Lokalno se očekuju i intenzivnije padavine, ponegdje praćene gradom. Dnevna temperatura od 29 do 35, na sjeveroistoku Bosne do 39 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim pljuskovima, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome će mjestimični pad temperatura, ipak malo ublažiti negativni uticaj pogoršanja. Opća slika biće ljepša na jugu.