Velika Kladuša: Danas prekid u isporuci električne energije

.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

od 09:00 do 10:00 sati trafopodručje Kumarica

od 10:00 do 13:00 sati kupci trafopodručja: Farma Crvarevac 3, Zborište 2, Vodovod Zborište, Stabandža 2, Stabandža, Zborište 3, Zborište 4, Gradina 2, Zborište 1, Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1, Tunjevac, Ponjevići, Čaglica 2, Čoragići, Crvarevac 2, Mašinovići.

Na ostalom području općine elektronapajanje je uredno.

– Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 69 pacijenata, a četiri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Ahmed Riyad Dash. Pacijenti su se žalili simptome viroze, kao i na upale uha i grla.

– U protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

– Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ informišu da je vodosnabdijevanje uredno.

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Okanovića, nije imala intervencija.

– Četvrtak, 27. juli u okviru „Kladuškog ljeta 2023“ rezervisan je za veliki koncert Alena Slavice koji se trebao održati sinoć, ali je zbog kiše pomjeren za danas, kao i za Noć iluzije. Koncert će se održati na Trgu mladih od 21:00h, a Noć iluzije“, štulari i lakrdijaši na Trgu mladih i u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a” od 20:00h.

– Danas u Bosni većinom umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

-Nakon osjetno svježijeg jutra, kada je poželjno biti oprezniji i prikladno se odjenuti prilikom boravka na otvorenom, u nastavku dana će biti ugodnije, uz stabilnije vrijeme i temperature zraka koje će dostizati umjerene vrijednosti. Većina populacije trebala bi osjetiti olakšanje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Stanje na putevima

– Frekvencija vozila umjerenog je intenziteta. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.