Velika Kladuša: Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira

g

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 58 pacijenata. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić, dr. Abdullah Fazlić i dr. Ajla Husić. Bez upućivanja na dalje liječenje u KB Bihać.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i soabraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Kako jutros saznajemo iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok sve poslovne aktivnosti „Komunalija“ odvijaju se prema planu.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove ima slabije magle koja, za sada, ne utiče bitnije na saobraćanje. Na brojnim dionicama učestali su odroni, a iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša ili pljusak na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C

– Dugotrajni period natprosječne topline, praćene južnim strujanjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Poželjno je prikladno se odjenuti i ne izlagati se težim fizičkim aktivnostima.