Velika Kladuša: Dvije saobraćajke i preko 50 pacijenata u hitnoj službi

.

U Hitnu službu Doma zdravlja Velika Kladuša javilo se 55 pacijenata. Dežurni doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Kenan Dautović na dalje liječenje uputili su troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode gdje je u svakoj po jedno lice zadobilo lakše povrede. Krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci i dalje imaju pune ruke posla. Kako nas je informisao dežurni Okanović, tokom protekla 24h intervenisali su na požarima koji su zahvatili šumu u Ponikvama, šumu Johovica, njivu i šumu u Gornjoj Vidovskoj, njiva Ćerimovića križ i njiva Vapnara.

Pred igračima MNK „Mujo Hrnjica“ je utakmica sezone u kojoj se u 16. kolu Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine (grupa Zapad) danas u Gradskoj sportskoj dvorani od 19:00h sastaju sa Futsal klubom „Konjodor“. Ulog je „play off“ ili završnica osam najboljih ekipa u Federaciji BiH. Pozivaju se navijači da u ovoj najvažnijoj utakmici u trogodišnjoj historiji kluba budu uz domaće igrače u Gradskoj sportskoj dvorani i pruže podršku u osvajanju pobjedničkih bodova!

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone, kao i na povremeno jak vjetar. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, a u ostalim dijelovima padavine slabijeg intenziteta. U planinskim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 16 stepeni.

Biometeorološka prognoza izrazito je nepovoljna u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Pogoršanje vremena, uz jako južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti i boravak na otvorenom. U većem dijelu Bosne neznatno ugodnije, usljed manje padavina, ali također uz pojačanu južinu, koja će stvarati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama.