Velika Kladuša: Dvije saobraćajne nesreće, jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede

.
Policijski službenici evidentirali su dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede, a u drugoj dva lica su lakše ozlijeđena.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se obratilo 45 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Kasim Selman i dr. Aida Dedić.

 

– U Covid ambulantu se javilo 9 pacijenata. Jedan je upućen na dalje liječenje.

 

– Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

 

od 09:00 do 16:00 sati za trafopodručja: Inžinjering, GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, RP Kvrkulja, Dabrevine 1 i 2, Dervin Bunar, Kumarica 1 i 2, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 1, 2 i 3, Orčeva Luka, Rajnovac 1 i 2, Ramići i Bečići.

 

– Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, je imala 8 intervencija:

 

kontejner na Redžić ogradama 14:48 – 15:10h

šuma Drenovac 16 – 17:25h

njiva Kurtići 16:50 – 18:10

šuma Dabravine 17:25 – 18:35h

šuma Breze, Golubovići 18:10 – 22:50

šuma i njiva Klenić 19:35 – 21.15h

šuma i njiva Kudići, Metla 20:55 – 23:35h

šuma i njiva Golubovići, Čardačište 22:55 – 00:35h

– Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

– Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

 

– Danas se u našoj zemlje očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 16 do 23 °C.

 

– Biometeorološke prilike biće relativno povoljne, a opšta slika, sa više svježine ljepša u prijepodnevnim satima. Usljed nadolazeće promjene vremena i strujanja toplijeg zraka, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati, pri tome je preporučljivo umanjiti aktivnosti, osobito u drugom dijelu dana. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolje, promjena raspoloženja, u noći problemi sa snom.

 

Stanje na cestama

 

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Vremenski uvjeti su povoljni i pojačano je prisustvo biciklista i motociklista na saobraćajnicama, tako da sve učesnike u saobraćaju pozivamo na dodatni oprez.

 

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

 

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja