Velika Kladuša: Evo koji dijelovi su danas bez električne energije

g

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 41 pacijenta. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Dinko Keserović koji su na dalje liječenje uputili dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija.

– Prema informaciji iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, nekoliko domaćinstava na trafopodručju Zborište 3 je bez električne energije, a kako nas ovog jutra informišu iz ViK-a i Komunalija, isporuka pitke vode je uredna, kao i odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće.

– Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu. Iz BIHAMKA upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Mole se svi učesnici u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras od ponoći na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

– Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura od 24 do 30 °C.

– Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Neuobičajeno visoke temperature i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, izraženije u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim satima moguće su umjerene poteškoće kod osjetljivih osoba, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima i prilikom boravka na otvorenom laganije se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Posljednji je dan mjeseca ramazana, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši večeras je u 19:41h.