Velika Kladuša: Jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira

.
11. juli obilježava se kao Dan žalosti u FBiH u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Programom manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ danas je povodom obilježavanja godišnjice stradanja Srebreničana i sjećanja na žrtve genocida predviđena projekcija filma „Quo vadis, Aida“ rediteljice Jasmile Žbanić. Film će biti prikazan na Trgu mladih u Velikoj Kladuši od 21h.

 

Povodom održavanja manifestacije „Kladuško ljeto 2022“ saobraćaj kroz centar Velike Kladuše bit će obustavljen i preusmjeren na sporedne ulice u terminu od 19:00h do 01:00h i to na sljedećim relacijama:

 Trg mladih – ulica Ibrahima Mržljaka do Kružnog toka i skretanja prema ulici Sulejmana Topića,

 

Trg mladih – ulica Maršala Tita do skretanja u ulicu Nurije Pozderca (kod Caffe bara Lacoste),

 

Trg mladih – ulica Hamdije Pozderca do skretanja prema ulici Cazinska (kod zgrade Općine Velika Kladuša).

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je pomoć za 72 pacijenata. Dežurne doktorice Indira Bukvarević i Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su jednog pacijenta.

 

Policijski službenici evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, dok velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 

Danas u većem dijelu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne u sjevernim područjima Bosne prolazno naoblačenje. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

 

Opća slika je povoljna. Stabilno i sunčano vrijeme, uz uobičajene temperature za ovaj dio godine, ugodno će djelovati na većinu ljudi. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U drugom dijelu dana poželjno je biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.