Velika Kladuša: Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira

.

Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirali su policijski službenici PS Velika Kladuša u protekla 24h.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 60 pacijenata. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu. Dežurni su bili dr. Abdullah Fazlić, dr. Samra Alibegić i dr. Ajla Husić.

Elektronapajanje je stabilno, informišu iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

Vatrogasci nisu imali intervencija, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Danas i sutra u organizaciji Nogometne škole „Lav“, bit će održan 12. Međunarodni turnir za djecu „LIONS CUP 2024“. Mjesto susreta i nadmetanja mladih nogometnih nada bit će Gradska sportska dvorana u Velikoj Kladuši. Danas će na teren istrčati mladi nogometaši rođeni 2013. i 2015. godine, dok će sutra svoje nogometno umijeće pokazati učesnici rođeni 2014. i 2016. godine. Takmičarski program počinje od 09:00h.

Organizaciju turnira finansijski su podržali Općina Velika Kladuša i općinski Sportski savez, dok je medijski pokrovitelj turnira RVK-a. Pozivaju se građani da i oni podrže turnir, da dođu gledati utakmice, jer se na ovakav način djeca motivišu i daje im se prilika da pokažu svoje nogometno umijeće.

27. januar se obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.  Za datum obilježavanja, odnosno sjećanje na milione žrtava stradalih u holokaustu tokom II svjetskog rata,  izabran je 27 januar, dan kada su jedinice Sovjetske armije 1945 god. oslobodile najveći nacistički koncentracioni logor – Aušvic.

Danas naoblačenje u ranim jutarnjim satima će u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine usloviti slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Zatim se očekuje razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša većim dijelom dana, uz više temperature i duže sunčane intervale. U ostatku zemlje, tokom prijepodneva su kod osjetljivih osoba moguće nešto izraženije tegobe, obzirom da će preovladavati hladno i tmurno vrijeme praćeno slabijim padavinama. Poželjno je djelimično reducirati boravak na otvorenom u jutarnjim satima. Sa stabilizacijom, drugi dio dana će posvuda biti ugodniji.

Stanje na cestama

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a usljed porasta temperature upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Višegrad-Rogatica i Gacko-Tjentište, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Tokom noći na dionicama u višim predjelina na istoku naše zemlje bilo je i ledene kiše. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac evidentirana su kraća zadržavanja na ulazu u BiH, dok na izlazu nema čekanja.