Velika Kladuša: Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 68 pacijenata

servisne informacije
Nove servisne informacije.

 

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 68 pacijenata, a stanje jednog pacijenta zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Ajla Hušić i Arnela Čokić.

– U protekla 24h na području velikokladuške općine prijavljena su dva narušavanja javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

– Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, rekao nam je dežurni Grahović.

– Isporuka električne energije je uredna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Snabdijevanje pitkom vodom je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 03. oktobar:

 – Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminu od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 – Danas se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će usloviti prolaznu kišu od jutarnjih sati prema sredini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

 – Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.