Velika Kladuša: Potpisani ugovori za obnovu općinske vijećnice

123aa

Nakon što su ispunjeni svi preduslovi za realizaciju preostalih aktivnosti, u prostorijama Općine Velika Kladuša u petak, 22. oktobra potpisani su Ugovori sa izvođačima radova na projektu obnove i renoviranja općinske vijećnice.

Općina je ugovore potpisala sa firmom „Kula mont“ d.o.o. Zenica, koja je zadužena za izvođenje građevinskih radova, i sa firmom „Hafele“ BH d.o.o. Gračanica koja je zadužena za opremanje prostorija vijećnice novim namještajem.

Dinamika Plana aktivnosti predviđa da svi predstojeći radovi budu završeni do 15. decembra, čime bi u potpunosti bio finaliziran projekat „Razvijena efikasna i odgovorna uprava primjenom e-servisa i IT alata“, odobrenog iz sredstava Grant sheme u okviru UNDP-ova Programa integriranog lokalnog razvoja (ILDP), čija je partnerska općina i Općina Velika Kladuša.

 

Sredstva za realizaciju Grant sheme osigurale su Vlada FBiH, kao i Vlada Švicarske, putem Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

Prostorije općinske vijećnice, osim što će biti nanovo građevinski i estetski uređene, bit će opremljene informatičkom opremom, odnosno laptopima, koji će se koristiti u radu vijećnika, online komunikaciji sa građanima, privrednicima i predstavnicima općinskog organa uprave. Na ovaj način će se stvoriti mobilnost informacija i aktivnije uključivanje u rad svih aktera koristeći dostupne e-aplikacije.