Velika Kladuša: Požar na njivi, upozoravaju iz BIHAMK-a

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasci su jučer intervenisali u naselju Poljana, a gasili su požar koji je zahvatio njivu. „Intervencija je trajala od 16.05h do 17.20h“ – rekao nam je dežurni Grahović.

78 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Indira Bukvarević i Amra Zulić.

Isporuka električne energije ovog ponedjeljka je uredna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno. Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKUP „Komunalije“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 15. august:

Kolovoz je pretežno suh, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, informišu iz BIHAMK-a. Pažnju skreću i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Hum, Zupci i Deleuša.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 33 °C.

Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.