Velika Kladuša: Predstavljeni kandidati koalicije "A SDA - POMAK Zajedno"

Sinoć je koalicija "A SDA - POMAK Zajedno" mještanima Velike Kladuše predstavila svoje kandidate na listima za sve nivoe vlasti. Sve veći broj prisutnih na predizbornim skupovima ove koalicije, pokazuje iz dana u dan kako ovaj pokret raste i da mu se priključuje sve veći broj Krajišnika koji su opredijeljeni za modernu i aktivnu Krajinu.

Prisutnima se sinoć između ostalih obratio i Jasmin Emrić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH, koji je kazao da građani moraju napraviti jasnu razliku između političara koji su previše obećavali a malo radili i koji su zbog ličnih interesa popustili pred izazovima i skrenuli u prostor kriminala i korupcije.

"Mi jasno kažemo da nećemo biti kriminalci. Mi nećemo i ne želimo da budemo dio kriminalnog i korumpiranog miljea. Mi se po tome želimo razlikovati od drugih i želimo pokazati da nismo svi isti. Ovaj tim mora pokazati da nismo svi isti. To je naša misija i u tome ćemo ustrajati", istakao je Emrić, dodavši kako do stabilizacije Unsko-sanskog kantona neće biti lako doći, ali da su u potpunosti svijesni da na čelo kantona dođu ljudi koji će početi graditi pošteno društvo i bolju državu.

Tahir Nuhić, noslica liste za Parlament Federacije, između ostalog je kazao da je Unsko-sanski kanton u protekle četiri godine znatno osiromašen, raseljen i unazađen, te da su oni koji su činili vlast  doveli do nestabilnosti ovog kantona i sve većih migrancija stanovništva koje u potrazi za boljim životom masovno napustaju Unsko-sanski kanton.

Fuad Sulejmanagić, kandidat za Skupštinu Unsko-sanskog kantona i domaćin sinoćnjeg druženja i skupa, istakao je kako je sve evidentnije da je u društvu nešto truhlo i ne ide kako treba, te da se kandidati sa liste koalicije "A SDA - POMAK Zajedno"  žele staviti u službu i korist društva, te opće interese staviti ispred ličnih.

"Moramo više pažnje posvetiti malom čovjeku, koji je obespravljen, nezaposlen i socijalno nezbrinut. Borba za bolje stanje i bolji status svih građana mora biti imperativ i kandidati koje vidite ovdje su garant da bolje uslove možemo stvoriti samo predanim radom i iskrenošću jednih prema drugima. Naravno, to možemo učiniti ukoliko nam date povjerenje i ukoliko na vlast ne dođu oni koji su bili spremni koalirati i obnašati vlast sa bilo kime, pa i sa rušiteljima ove zemlje samo da bi bili vlast i na takav način dosipali rane za sve patriote koje su i danas bolne.", kazao je Sulejmanagić

Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina i noslica liste za Skupštinu USK je između ostalog kazao da aplauzi i prisustvo na tribinama i skupovima koalcije "A SDA - POMAK Zajedno" obavezuje i puno toga govori o stanju građana čija su očekivanja velika a to su pojedini političari do sada znali to dobro iskoristiti.

"Naš narod je i ranije davao podršku određenim političarima, imajući velika očekivanja. Ti političari su govorili narodu ono što im je najpotrebnije a to je posao, stabilnost, bolji život i budućnost. Meni je žao što oni to nisu uspjeli uraditi. Volio bi da su oni u tome uspjeli i da se ja ne moram baviti ovim poslom i biti političar. Nas je zapao taj emanet i ta čast, jer čast se boriti za svoj narod i državu, baviti se zajednicom i biti u zajednici, boriti se u zajednici i mislim da je to obaveza i privilegija. Čini mi se da smo kao društvo došli do krajnje tačke u kojoj ćemo nešto uraditi ili će ovo sve otići u sunovrat. Upravo smo se oko te ideje i okupili mi u koaliciji "A SDA - POMAK Zajedno" da se nešto mora promjeniti i da je to naša obaveza. Po prvi put mi sad imamo najbolje liste i kapacitet za to.", istakao je Ogrešević