Velika Kladuša: Prekidi u isporuci el. energije i pitke vode

v.kladusa

Servisne informacije za protekla 24 sata.

 Policijski službenici PS Velika Kladuša su u protekla 24h evidentirali jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je pričinjena materijalna šteta. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Tim Hitne medicinske službe predvođen dr. Aidom Dedić izvršio je pregled 42 pacijenta, a jedan pacijent upućen je na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima Mravače i Šabići. Prekid je najavljen u terminu od 09:00 do 14:00h.

Prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodosnabdijevanje je uredno, a zbog planiranih radova na glavnom distribucionom cjevovodu fi 300mm u naselju Šumatac danas će doći do prekida u isporuci pitke vode za naseljena mjesta Purići, Veinac i Donja Lučka. Prekid je najavljen od 09.00h do 13.00h.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, Vatrogasna jedinica Velika Kladuša imala je jednu intervenciju na gašenju požara na trafou u mjestu Trnovi. Intervencija je trajala od 14:12 do 14:32h.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema rasporedu.

Danas u Bosni pretežno sunčano prije podne. Dio prijepodneva biće magle po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne. Razvojem oblačnosti u drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji na području Krajine, centralne i sjeverne Bosne. U Hecegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se jačim naporima. Opšta slika djelimično će se pokvariti u drugom dijelu dana, kada bi pljuskovi mogli remetiti ugođaj, izraženije na sjeverozapadu zemlje.

Stanje na cestama

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i autoput A-1 Zenica jug-Zenica sjever (vijadukti Klopče i Klopačke stijene), kao i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.09. izvodit će se testne vožnje, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, kojom će se regulisati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa neće plaćati putarinu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac čekanja su kratkotrajna.