Velika Kladuša: Preko 50 pacijenata u hitnoj službi

,

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 58 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Samra Alibegić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša nemaju prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, kao ni saobraćajnih nezgoda.

Mirna protekla 24h imali su i kladuški vatrogasci, rekao nam je dežurni Kapić.

Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Za danas je najavljeno nekoliko događaja koji se vežu za sport, ovim vremenskim slijedom:

Karate klub „23. februar“ danas organizira 17. tradicionalni turnir „Kladuša Open“ povodom Dana općine Velika Kladuša i 50. godišnjice kluba. Turnir će biti održan danas s početkom u 08:30h u Gradskoj sportskoj dvorani. Učesnici će na turniru pokazati vještine u katama i borbama, od najmlađih do najstarijih takmičara

NK „Mladost“ iz Vrnograča zakazao je prozivku seniorske ekipe ovog kluba. Prozivka će se održati danas u 15.00h.

Sportski savez općine Velika Kladuša danas organizira svečanu manifestaciju Izbor sportiste za 2023. godinu. Manifestacija će biti održana u maloj sali Gradske sportske dvorane, sa početkom u 19:00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Glamoč-Mlinište, na dionici od Sarajeva do Tarčina, kao i na putevima na području: Čapljine, Bosanskog Grahova, Žepča, Maglaja, Doboja, Kladnja, Kalesije, Srebrenika i Bosanska Gradiške.

Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intezitet saobraćaja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

Biometeorološka prognoza je loša. Nestabilno vrijeme i južina, uz neuobičajeno visoke temperature, negativno će djelovati na hronične bolesnike, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, stoga bi trebali biti oprezniji i umanjiti aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti, u noći problemi sa snom. Uticaj promjene još uvijek će biti izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne.