Velika Kladuša: Preko 50 pacijenata u hitnoj službi i jedno krivično djelo

.

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 53 pacijenata. Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Arnela Čokić koji su na dalje liječenje uputili dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jedno krivično djelo. Saobraćajnih nezgoda i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Period pojačanih intervencija nastavljen je za kladuške vatrogasce. Kako nas je informisao dežurni Delanović, tokom jučerašnjeg dana intervenisali su na požaru koji je zahvatio šumu u Šmrekovcu, dok su u večernjim satima intervenisali na požarima koji su zahvatili šumu i njivu u Maloj Kladuši, njivu u Šumatcu, njivu u Vrnogračkoj Slapnici i dimnjak u Trnovima.

Iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša jutros su saopćili da bez problema protiče snabdijevanje električnom energijom.

Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada u pojedinim krajevima,  saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na povremeno jak vjetar i savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u 12:00h u prostorijama restorana Hamm održat će se događaj za vijećnike Velike Kladuše u organizaciji Nudžejme Karajić. Nudžejma je prošle godine prikupila 1316 potpisa za građansku inicijativu, te istu predala u Općinu prije četiri mjeseca. Iz nekog razloga, još uvijek građanska inicijativa nije uvrštena na dnevni red sjednice Općinskog vijeća, te je zbog toga planirano da se na događaju zajednički pokuša doći do rješenja kako bi se razmatrala ideja koju je podržalo 1316 Kladušana, stoji u najavi upućenoj od strane organizatorice događaja.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom na području Hercegovine, Krajine, centralnom i jugozapadnom dijelu Bosne. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjeren i jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Usljed pogoršanja vremenskih prilika, koje će se postepeno širiti sa zapada, opća slika će većim dijelom dana biti lošija. Neuobičajeno visoke temperature, padavine i južno strujanje, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, razdražljivosti, nesanice. Poželjno je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.