Velika Kladuša: Preko 70 pacijenata u Hitnoj službi i jedna intervencija vatrogasaca

,

Danas će u periodu od 09.00 do 12.00h biti održana prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Općine Velika Kladuša. Akcija će biti održana u prostorijama JU “Prva osnovna škola” Velika Kladuša. Pridružite se porodici najhumanijih, pozivaju iz kladuškog Crvenog križa.

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražila su 73 pacijenta. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić, Samra Alibegić i Amra Zulić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe nešto mirniji period, dok su velikokladuški vatrogasci imali jednu intervenciju. Kako informiše dežurni Dizdarević, intervenisali su na čišćenju kolovoza u ulici Sulejmana Topića u periodu od 18:44 do 19:20h.

Zbog niske temperature na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati poledica, a posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a su uputili apel vozačima da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Prije podne širom Bosne se očekuje postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu do 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza je povoljnija za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Jutarnji sati i dalje hladni, stoga bi osjetljive osobe trebale biti opreznije prilikom boravka na otvorenom. Blagi porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu ljudi, pa bi hronični bolesnici i meteoropate mogli osjetiti djelimično olakšanje, izraženije sredinom dana. Uz umjereni jugo, osjet hladnoće također bi se trebao umanjiti. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, tokom jutra i večeri.