Velika Kladuša: Prijavljeno narušavanje javnog reda i mira

.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 74 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ajla Husić i Adnan Kajtezović.

Isporuka električne energije je uredna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila. Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres.

U toku su radovi na magistralnim putevima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica česti su izlasci divljih konja na cestu. Oprez!

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Danas će u većem dijelu zemlje preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7°C.

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Pod uticajem povećane naoblake i slabije izražene južine, kod osjetljivijih osoba moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, reumatskih bolova. Mada će i dalje biti hladno u jutarnjim i večernjim satima, negativni efekti lošijih vremenskih prilika ublažiće se usljed blagog porasta dnevnih temperatura zraka. U drugom dijelu dana, opća slika će biti lošija u cijeloj zemlji.