Velika Kladuša: Rano jutros vatrogasci gasili požar na njivi u naselju Dukići

sa

Prema izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24 sata na području kladuše općine desilo se jedno narušavanje javnog reda i mira, i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih.

 Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja zatražio je 41 pacijent. Dežurni su bili dr. Aida Dedić i dr. Abdulah Fazlić.

Vatrogasna jedinica intervenisala je jednom, saznajemo od dežurnog Okanovića. Radilo se o gašenju požara na njivi u naselju Dukići, a intervencija je trajala od 2:30 do 3:25h.

 Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša saznajemo da je elektronapajanje stabilno.

– MNK „Mujo Hrnjica“ Velika Kladuša danas igra na domaćem terenu susret 11. kola Prve futsal lige FBiH protiv MNK „Bubamara“ iz Cazina. Susret se igra u Gradskoj sportskoj dvorani od 19:00h, a ulaz je 3KM.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

– Stabilno vrijeme, uz duže sunčane intervale i porast temperatura, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Preporučljivo je u toplijem dijelu dana boraviti na otvorenom, uz izbjegavanje jačih napora. Također, sa noćnim satima moguća je nešto lošija opšta slika i blaže reakcije u vidu reumatskih bolova, nesanice i promjene raspoloženja, kao posljedica približavanja kratkotrajne promjene sa sjeverozapada.

Stanje na cestama

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.