Velika Kladuša:  Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo

s

JP Radio televizija Velika Kladuša je s radom otpočelo 02. februara 2001. godine, kao javni emiter osnovan Odlukom Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša.

22 godine Radio Velika Kladuša putem frekvencije 89,1 MHz, web stranice ali i društvenih mreža, informiše građane o dešavanjima u lokalnoj zajednici, u zemlji i svijetu, ali isto tako odabirom ostalih zabavnih sadržaja i muzike širi dobre vibracije među svojim slušateljima. Hvala vam što ste uz nas sve ove godine!

Evo i pregleda Servisnih informacije koje donosimo svakog dana svih ovih godina pa je ovo prilika da se zahvalimo na saradnji i svim velikokladuškim dežurnim službama. Hvala vam!

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo. Javni red i mir nije narušavan. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

 „Protekla 24 bila su mirna za velikokladušku Vatrogasnu jedinicu“ – rekao nam je dežurni Galijašević.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 28 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Abdulah Fazlić.

Elektronapajanje, kao i vodosnabdijevanje, su uredni, saznajemo iz nadležnih preduzeća.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 02. februar:

 U većem dijelu naše zemlje saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na širem području: Sarajeva, Kupresa, Glamoča, Bugojna, Travnika, Ključa, Sanskog Mosta i Bihaća.

Skrećamo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz i izdvajamo putne pravce: Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Do 04.02. izvode se radovi na sanaciji dilatacije vijadukta Zalužanina magistralnom putu Banja Luka-Klašnice, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana slaba kiša je moguća ponegdje na sjeveroistoku Bosne. U večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju kiša u nizinama, a u višim područjima i na planinama snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 13 °C.

 Tokom prijepodneva većina populacije će se osjećati bolje, a hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba. U drugom dijelu dana, usljed približavanja promjene, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova i nervoze, a opšta slika će sa dolaskom noći dodatno pogoršati.