Velika Kladuša: Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo

servisne informacije
Nove servisne informacije.

 

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 65 pacijenata. Dežurne doktorice Aida Dedić i Samra Alibegić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su dvoje pacijenata.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede.

– Velikokladuški vatrogasci nisu imali intervencija.

– Prema jutros dostupnim informacijama od nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

– Kolovoz je mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a pažnju skreću na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u ostatku dana postepeno ravedravanje. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveroistoku Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu do 29 °C.

– Dodatna stabilizacija ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti, u Hercegovini većim dijelom dana, u Bosni osjetnije u poslijepodnevnim satima. Sa postepenim rastom temperatura zraka, moguće su blaže reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, pretežno pod uticajem mjestimično sparnog vremena. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.