Velika Kladuša: Teška saobraćajna nesreća, jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede

.
Jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se, prema evidenciji Policijske stanice Velika Kladuša, dogodila jučer. Evidentirano je i jedno krivično djelo, dok narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Dvije intervencije na gašenju požara imali su kladuški vatrogasci. Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, prva intervencija je bila na gašenju šumskog požara u Drenovcu od 15:45 do 17:25h, a druga na gašenju požara koji je zahvatio njivu u Donjoj Vidovskoj u mjestu Glavica od 20:51 do 21:40h.

 

– 44 pacijenta zatražila su medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Amra Zulić i dr. Kasim Selman.

 

U Covid ambulanti je bilo 9 pacijenata i nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

 Vodosnabdijevanje je uredno, saznajemo iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

 Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

 

 Danas se u jutarnjim satima u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana sunčano. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 °C

 

 Biometeorološka prognoza je povoljna. Dodatna stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu polulacije. U unutrašnjosti, tokom prijepodneva moguće su blaže meteopatske reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, pretežno zbog zadržavanja naoblake. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka. Na jugu sunčanije, toplije i uz ljepšu opštu sliku koju će povremeno remetiti umjerena bura.

 

Stanje na cestama

 

Kolovoz je suh a frekvencija vozila pojačanog intenziteta u blizini gradskih centara. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.