Velika Kladuša: U protekla 24 sata čak dvije saobraćajne nesreće

sa

 Trafopodručje Caprag danas će biti bez električne energije u terminu od 08:30 do 15:30h. Radi se o najavljenim radovima Podružnice “Elektrodistribucije” Bihać  na elektroenergetskim objektima. Ostalo područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom. Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode domaćinstvima je stabilna.

 Dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica evidentirane su u protekla 24h na području naše općine. U biltenu Policijske stanice nema zabilježenih krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

  Prema riječima dežurnog vatrogasca Delanovića, Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 33 pacijenta, a jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Ajla Husić i Amra Zulić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 16. februar:

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U jutarnjim satima na svim vlažnim lokalitetima mogući su nailasci na poledicu, dok je tokom dana, usljed porasta temperature, povećana opasnost odrona. Zbog odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim, Simin Han-Banj Brdo, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnom putu Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

– Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva, po kotlinama Bosne, sa maglom. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

– Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno dužim sunčanim intervalima i porastom temperatura, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.