Velika Kladuša: U protekla 24 sata evidentirano je jedno krivično djelo

sa

U protekla 24 sata, prema izvještaju Policijske stanice, na području općine Velika Kladuša evidentirano je jedno krivično djelo. Saobraćajnih nezgoda i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

 Medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša zatražila su 42 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bili su Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

 Elektronapajanje je stabilno, informišu iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša.

 Prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ vodosnabdijevanje je uredno.

 Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Kapića.

 Danas u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima razvedravanje. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -11 i -5, na jugu do 1, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu do 7 stepeni.

 Biometeorološke prilike malo će se poboljšati, pretežno usljed blagog porasta temperatura u najtoplijem dijelu dana. Jutro i dalje vrlo hladno u cijeloj zemlji, stoga je neophodno biti oprezniji pri boravku na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim aktivnostima i prikladno se odjenuti.

Stanje na cestama

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog mjestimično izražene poledice izdvajamo puteve Kupres-Šuica-Livno, Turbe-Karanovac i Rakitno-Blidinje.

Zbog odrona izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Mostar-Polog i Sarajevo-Foča.

Na magistralnom putu Livno-Šuica učestali su izlasci divljih konja na kolovoz.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema zadržavanja.