Velika Kladuša: U protekla 24 sata zapaljen dimnjak u ulici Cazinska

sfa
U BiH danas pretežno oblačno s kišom ili susnježicom, u višim područjima snijeg

– Vatrogasci bilježe jedan izlazak na teren. Radilo se o zapaljenom dimnjaku u ulici Cazinska. Dežurni Miljković nam je rekao da je intervencija trajala od 19.41h do 20.20h.

– U protekla 24h na području općine Velika Kladuša zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira. Nema prijavljenih krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda.

– 38 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja, a tri su upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Kasim Selman i Aida Dedić.

– Deveti je dan mjeseca Ramazana. Vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19.42h.

 U višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Izdvajamo puteve na području: Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Blidinja, Glamoča, Bosanskog Grahova, Čađavice, kao i dionice preko planinskih prevoja: Romanija (Sarajevo-Rogatica), Rogoj (Trnovo-Foča), Čemerno (Gacko-Tjentište), Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica) i Turbe-Karanovac. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas pretežno oblačno veći dio dana. Padavine su većinom prije podne. U nizinama sa kišom ili susnježicom, u višim područjima sa snijegom. Jače padavine na istoku Bosne i Hercegovine. U drugom dijelu dana lokalno u Bosni je moguć prolazan pljusak. Postepeno smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C.

– Hladno vrijeme, praćeno padavinama u prijepodnevnim satima, loše će djelovati na većinu populacije. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Pri tome je i dalje poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.