Velika Kladuša: U trenutku vožnje vozaču nastupila prirodna smrt, te izazvao saobraćajnu nesreću

servisne
Nove servisne informacije.

 

Službenici Policijske stanice evidentirali su dva narušavanja i tri saobraćajne nezgode. Jedna nezgoda bila je bez povrijeđenih lica, u drugoj su dva lica lakše povrijeđena, dok je u trećoj nezgodi lice, nakon što je istom nastupila prirodna smrt, izazvalo nezgodu. Krivičnih djela nema prijavljenih.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se javila 63 pacijenta, od kojih su četiri upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Vatrogasci su jednom izlazili na teren. Radilo se o zapaljenju njive i niskog raslinja u Gornjoj Vidovskoj, Babići. Intervencija je, prema riječima dežurnog Delanovića, trajala od 20.59h do 22.15h.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida i radova na elektronergetskim objektima.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, vodosnabdijevanje je uredno.

Od 1961. godine 27. mart se obilježava kao Svjetski dan teatra. Svjetski dan pozorišta slavi se globalno kako bi se ljudi podsjetili na moć koju pozorište može donijeti. Međunarodni pozorišni institut, kao začetnik ove ideje, na današnji dan obavezuje pozorišta širom svijeta da svojim aktivnostima ukažu na važnost teatarske umjetnosti u modernom društvu.

Ovaj dan je posebna radost za one koji vide značaj umjetnosti pozorišta, ali i poziv za buđenje vlastima, političarima i institucijama koji još uvijek nisu prepoznali vrijednost i potencijal ekonomskog rasta kada je u pitanju pozorište.

Peti je dan posta. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19.23h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. mart:

Jaka kiša koja pada u većem dijelu naše zemlje otežava saobraćanje. Frekvencija vozila još uvijek je slabijeg inteziteta, ali nešto kasnije očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Na području Bijeljine skrećemo pažnju na povremeno jake udare vjetra. Zbog većeg klizišta koje se dogodilo između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistralnog puta M-17, Zenička zaobilaznica (pravac Zenica jug – Zenica sjever), zatvorena je za saobraćaj. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza protiče uz kraća zadržavanja.

Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Na planinama se očekuje snijeg. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

Uz tmurno vrijeme praćeno padavinama, mada bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata su moguće nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće će također biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od nižih temperatura, posebno tokom jutra. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.