Velika Kladuša: Vatrogasci bilježe tri intervencije- jedna još uvijek u toku

.
Tri intervencije bilježe velikokladuški vatrogasci, od toga jedna je još uvijek u toku. Radi se o požaru na njivi u Golubovićima, a intervencija je počela jutros u 06.00h. Prema riječima dežurnog Grahovića, u preostale dvije intervencije radilo se o zapaljenju šume na Glavici (od 20.20h do 21.30h) te o zapaljenju dimnjaka na Johovici (22.20h do 23.55h)

Pet pacijenata sa sumnjom na zarazu korona virusom javilo se Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražio je 51 pacijent. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić koji su na dalje liječenje uputili dva pacijenta.

 

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša nemaju zabilježenih dešavanja u oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira, kao ni iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

 

– Na području općine Velika Kladuša elektronapajanje je stabilno, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je, također, uredno.

Nastava u drugom polugodištu u svim osnovnim i srednjim školama USK počinje danas, potvrdio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona Almin Hopovac. Odluka Ministarstva obrazovanja je da se proces nastave odvija u učionicama. U osam škola koje za sada nemaju osiguran ogrijev, nastava će se organizirati po online modelu, potvrdio je za RTV USK ministar Hopovac.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 07. februar:

 

– Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na putnim pravcima Livno-Kamensko i Prisika-Tomislavgrad-Šujica smanjena je vidljivost zbog magle. Na dionicama u zapadnim i jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. U večernjim satima slab snijeg i u nizinama u centralnim i istočnim područjima. Sa prolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

 

– Biometeorološke prilike su nepovoljne. Usljed prolaska fronta iznad naše zemlje, kod većine populacije moguće je lošije raspoloženje, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Sa postepenim jačanjem osjeta hladnoće, opća slika će se, do kraja dana, pogoršati u cijeloj zemlji. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, nervoze, malaksalosti. Negativni efekti promjene vremena djelimično će oslabiti sa noćnim satima.