Velika Kladuša: Veliki broj pacijenata zatražilo hitnu pomoć Hitne služba Doma zdravlja

servisne
Nove servisne informacije.

 

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 76 pacijenata. Dežurni  doktori Ahmed Riyad Dash i Abdulah Fazlić na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Područje kladuške općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Isporuka pitke vode je stabilna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Kladuška Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog  Grahovića, u protekla 24h nije imala intervencija.

Danas sunčano vrijeme. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka dnevna od 28 do 33, na jugu do 35 stepeni.

Stabilno i sunčano vrijeme uvjetuje povoljnu biometeorološku sliku u cijeloj zemlji zbog čega će većina stanovništva biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe ne bi trebali imati ni hronični bolesnici ni meteoropate. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana, te po potrebi reducirati boravak na otvorenom.

Stanje na putevima

I danas je pojačan promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.