Velika porodična tragedija: U nesreći poginula djevojka, iza sebe ostavila bebu (FOTO)

Kuku meni, šta mi se desilo? Ko će da mi vrati moju Jovanu? Ne može niko, znam! Skoro se udala i dobila kćerkicu, život je bio pred njom. Samo da mi sin bude dobro, molim se za njega. Bože, šta me snađe? - kukao je u četvrtak ispred porodične kuće Rade Božović, otac tragično nastradale Jovane A. (16).

Nesretnu djevojku i njenog brata Milutina B. (22), koji je upravljao motorom od 500 kubika, na valjevskom putu, u obrenovačkom naselju Piroman, oborio je u srijedu navečer Renault Clio ubljanskih registarskih tablica. Vozilo je išlo iz Obrenovca prema Beogradu kada je, preko pune linije, skrenulo ka obližnjoj benziskoj pumpi i pokupilo motor koji je dolazio iz suprotnog smijera. Jovana je preminula od zadobijenih povreda, dok je njen brat odmah prevezen na Vojnomedicinsku akademiju, gde se ljekari bore za njegov život, prenosi Hayat.ba.

"- Naše ekipe su odmah po pozivu došle na teren, međutim, mogli smo samo da konstatujemo smrt mlađe ženske osobe" - rekli su, za Novosti, ljekari Hitne pomoći. 

"- Mladić je sa teškim povredama prevezen na odeljenje intenzivne nege i njegovo stanje i dalje je kritično."

Prema nezvaničnim informacijama, motor kojim je upravljao Milutin B. u trenutku nesreće nije imao upaljena svjetla. Pošto se nesreća dogodila oko 21 čas, prema riječima očevidaca, postoji mogućnost da vozač automobila nije primjetio dolazak motora iz pravca Beograda.

U porodičnom domu Božovića, u naselju Trstenica, svega nekoliko kilometara od mjesta tragedije, otac tragično nastradale tinejdžerke u četvrtak nije prestajao da oplakuje kćerku.

"- Ne mogu da vjerujem da me je ovo snašlo. U maju je trebalo da bude krštenje moje unuke, ali smo to odložili za septembar" - kroz suze priča Rade. 

"- Umjesto da razmišljamo o slavlju, mi sada moramo da spremamo sahranu."