Veliki broj građana okupio se na protestima u Beogradu tražeći poništenje izbora

.
Tokom okupljanja istaknuti su i brojni transparenti na kojima se moglo pročitati: "Ovo je i naša zemlja“, "Nesrećna nova godina“

 

U organizaciji inicijative „ProGlas“, u centru Beograda, glavnog grada Srbije, danas se okupio veliki broj građana Srbije sa zahtjevom da se ponište izbori održani prije dvije sedmice u toj zemlji, javlja Anadolu.
 

"Ne pristajemo“, glavna je poruka građana okupljenih kod Terazijske česme, simbola studentskog bunta, mjestu gdje su studenti početkom ‘90-ih godina održali poznati protest protiv vlasti tadašnjeg režima Slobodana Miloševića.

Okupljenim građanima pridružili su se i studenti koji su jučer blokirali ulicu ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, odnosno raskršće ulica Kneza Miloša i Birčaninove, gdje su podigli šatore.

Na okupljanje je stigla i jedna od lidera koalicije "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, koja 13 dana štrajkuje glađu. Ona je sa bine pozdravila prisutne te poručila kako nedavno održani izbori u zemlji moraju biti poništeni.

Tokom okupljanja istaknuti su i brojni transparenti na kojima se moglo pročitati: "Ovo je i naša zemlja“, "Nesrećna nova godina“, "Tražiti međunarodnu kontrolu spiskova“, "Za Novu godinu želim slobodu“