Veliki broj pacijenata imalo hitnu intervenciju Doma zdravlja u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Islamska zajednica u BiH danas 7. maja, obilježava Dan džamija, u znak sjećanja na dan kada je u Banja Luci 1993. godine minirana džamija Ferhadija, jedna od najznačajnijih džamija u Bosni i Hercegovini. Svečanost otvaranja obnovljene Ferhadija džamije upriličena je 7. maja 2016. godine i jedna je od najljepših u BiH.

Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške policijske službenike, kazali su nam jutros u Policijskoj stanici. Mirno je bilo i za velikokladuške vatrogasce, kazao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 75 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije ove nedjelje je uredna.

Za sutra, 08. maja, najavljeno je više prekida u elektronapajanju po sljedećem rasporedu:

Povremeno isključenje u trajanju od oko 45 minuta u periodu od 09:00-15:00h za trafopodručja: RP Drmeljevo, Miljkovići, Urga, Hukića Brdo, Duranovići, Mekote, Mekote 2

od 09:00-15:00h trafopodručja: Redžića Ograde 1, Redžića Ograde 2, Grad 2

Stanje na putevima:

Uz slabiju frekvenciju vozila, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća nesmetano i uz povoljne vremenske prilike. Nedjeljom je smanjen obim sanacionih radova na putevima, ali je na tim lokalitetima obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. U poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.

Danas pretežno sunčano. Poslije podne umjeren razvoj oblačnosti može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura zraka od 21 do 28 °C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, mada bi u drugom dijelu dana opća slika mogla biti nešto lošija, izraženije u dijelu Bosne. Pojačan osjet sparine, kod osjetljivijih osoba uzrokovaće slabiju glavobolju, umor, dekoncentraciju. Moguće je i da poslijepodnevni pljusak mjestimično pokvari ugođaj. Poželjno je slojevito se odjenuti.