Veliki broj pacijenata zatražilo pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša

as

Nekoliko domaćinstava u Vidovskoj (Kriva Bukva) trenutno je bez jedne faze u elektronapajanju. Ekipa „Elektrodistribucije“ Poslovnice Velika Kladuša upućena je na teren. Za danas nema najavljenih planskih radova.

„Protekla 24h bila su mirna za velikokladuške vatrogasce“ – rekao nam je dežurni Delanović.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša, također, nemaju evidentiranih dešavanja u oblastima kriminaliteta, javnog reda i mira te sigurnosti u saobraćaju.

  Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 43 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Amra Zulić i Abdulah Fazlić.

 Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, isporuka pitke vode je stabilna.

 Svake godine, 3. mart obilježava se kao Svjetski dan uha i sluha s ciljem podizanja svijesti i promovisanja aktivnosti koje doprinose prevenciji gubitka sluha i unapređenju zdravlja uha.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 03. mart:

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle, na pojedinim dionicama i do 50 metara. Izdvajamo puteve Priluka-Glamoč-Mlinište, Livno-Kazanci, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i šire područje Sarajeva, Visokog, Bugojna, Mrkonjić Grada, Prijedora i Doboja.

Na dionici Posušje-Jablanica (Blidinje) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega na kolovozu, ali ne utiče bitnije na odvijanje saobraćaja.

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Srbljani–Bosanska Krupa gdje je usljed težine snijega, došlo do rušenja više stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje. Postavljena je privremena signalizacija, a preporučuje se vozačima da koriste alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovni i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje lokalno slaba kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu zemlje od 9 do 13 °C.

– Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne. Opća slika će biti lošija u Hercegovini, usljed izraženije nestabilnosti. U Bosni, povećana naoblaka bi kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati reakcije poput promjene raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju tokom jutra kada će biti svježije, danju uz umjereni porast temperatura, malo ugodnije.