Veliki uspjeh male sredine: Ruksak iz Bužima na leđima francuskih vojnika

c

 

Grad Bužim iako je mala sredina, jedan je od lidera u domenu tekstilne industrije u FBiH, pri čemu se posebno izdvaja proizvodnja ruksaka koji su stigli čak i do francuske vojske.

Naime, spretne ruke krojača iz Preventa u Bužimu šiju ruksake koji su zvanično usvojeni kao radni i terenski ruksaci francuske armije.

“Ruksak Zaino Caccia je proizvod koji se šije već nekoliko godina za francusku armiju, što je veliko priznanje za našu kvalitetu i stručnost u izradi ovog proizvoda. Do ove saradnje došlo je nakon niza zahtjevnih sastanaka i pregovora koji su započeli još 2019. godine. Naša predanost i pažljiv rad na svakom detalju ruksaka su prepoznati od strane francuske vojske, a to je nešto na što smo ponosni kao proizvođači”, kazali su za portal Akta iz kompanije Prevent.

Ističu da su posebno ponosni što se ovaj proizvod izrađuje u Bosni i Hercegovini, u gradu Bužimu, što je za njih velika čast.

“Naša nada je da će naši kvalitetni proizvodi i dalje biti prepoznati i cijenjeni na međunarodnom tržištu”, rekli su.

MULTIFUNKCIONALNOST I PRAKTIČNOST

Pojasnili su nam da ruksak koji je krojen za francusku armiju predstavlja vrhunski primjerak multifunkcionalnosti i praktičnosti.

“Ovaj izvanredni ruksak dostupan je u dvije veličine, 50L i 100L, tako da odgovara svim potrebama i preferencijama korisnika. Osim toga, ruksak se sastoji od brojnih pomoćnih dijelova, uključujući naramenice, pojas, vodonepropusni pokrivač, kese, kaiševe i druge, što ga čini idealnim za razne aktivnosti”, objasnili su.

Ono što je još zanimljivije, vrijeme izrade ovog ruksaka je vrlo precizno – za izradu 50L ruksaka potrebno je 241 minutu, dok je za 100L ruksak potrebno 321 minutu. Ovo ističu govori o pažljivoj izradi i visokoj kvaliteti ovog proizvoda.

“Ukratko, ovaj ruksak je prava mješavina praktičnosti, trajnosti i izvrsnosti, što ga čini nezamjenjivim”, naglasili su.

Pored ruksaka, vrijedne ruke ovih krojača proizvode i prsluke, uniforme, jakne i druge razne torbe.

Ističu da sjajnu saradnju imaju s domaćim bh. kompanijama i da su otvoreni za nove poslovne prilike, piše Akta.

“Trenutno smo posebno ponosni na našu uspješnu suradnju s kompanijom Sparta iz Banja Luke s kojima imamo odlične poslovne odnose već dvije godine”, naveli su.

Kada je riječ o stranom tržištu, pored saradnje sa Francuskom, imaju iskustva u radu i sa još nekim stranim zemljama.

“Kada se radi o suradnji s drugim državama, osim Francuske, imamo iskustva u radu s Poljskom, Finskom i Italijom. Naše preduzeće je imalo priliku uspostaviti uspješne poslovne odnose s ovim zemljama te smo stekli vrijedno iskustvo u prilagođavanju naših usluga i proizvoda njihovim specifičnim potrebama i zahtjevima”, poručili su na kraju razgovora.