Veljača: Nisam pravnica, ali sam majka. Propust socijalnih radnika je za zatvor

Mmm

Glumica i aktivistica Jelena Veljača na Facebooku je objavila oštar status, nakon što je bolnica u Klaićevoj danas potvrdila kako je zlostavljana djevojčica preminula. 

Kao suosnivačica inicijative "Spasi me" koja je nastala prije dvije godine nakon tragičnog događaja na Pagu, Veljača je istaknula kako su u utorak dogovorili sastanak s ministrom obitelji Josipom Aladrovićem.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

"Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanja, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Socijalna radnica je bila tamo svaki tjedan. "Ništa nije upućivalo".

Malena je umrla danas.

Kako kaže naša Ana Pecotić: treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom/nasilnicom. Treba ZABRANITI život maloljetnika s osuđenim nasilnicima. To će #spasime tražiti u utorak, 6. 4. u 13, kad imamo sastanak s ministrom Aladrovićem, kao i otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom "stručnom" timu iz Nove Gradiške.

Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor", napisala je Veljača na Facebooku.

 

Image
Mjk